Friday, November 12, 2010

terasa..digigit..tapi..kenapa..?

assalamualaikum..
kali nie nak menulis secara serious sikit yew..
sila sediakan air dan makanan2 yang secukupnya untuk menghilangkan ngantuk anda
dah..?bagus..belum..?bagus gak sebab still sudi nak baca



ok..dalam hidup..ada sensitiviti ..setiap orang wajib ada
xkira laa dowg punye sensitif dlm jiwa tu kecik..besa..bulat..petak
tapi kan..tapi kan..kitew sbg orang disekeliling orang yang sensitif
mesti kena jaga ati orang uwh..

nak mengelakkan pergaduhan ..katenyewww!



tp pernah x terpikir..asyik sibuk nak jaga keadaan
biar x tambah keruh..diri kita sendiri merana..xpuas ati..geram..
padahal niat asal kita baik..xnak kecoh2..
tp lama2 klu dh menyumpah dlm ati..
kan berdosa..n sape yg dpt dosa uwh kita baleq ann..?

korang ada paham..?haha..

pelik rasanya..mcm xadil plak..
korang pernah rasa mcm nie x..?
korang rasa patut ke kita jadi jujur..?
xyah nak kesahkan hati orang lain n cuba puaskan
hati sendiri

benda nie sume pnah rasa..klu ada yg tak penah mesti
satu ari nanti korang akan rasa gak..


sebab tu skrg jarang meng"aktif"kan diri kt facebook
just on9 kat twitter n tumblr je..
rasa aman..xyah nak control sana sini

"Ya Allah..kuatkanlah hamba mu ini"
"eratkanlah hubungan ku dgn org disekeliling ku"
"jauhkanlah permusuhan antara kami"
"sesungguhnya aku merupakan hamba mu yang lemah"
"yang kadangkala tersesat di dunia ini"



p/s :: just wanna be myself..n i'm not about to break down
NOT TODAY :)


thanks for reading

12 comments:

eZad niMo said...

hmm. bnda ni ikut keadaan jugak. kdg2 mmg hati sndiri sakit sbb nk puaskan ati org. slow talk je la. kalo nak jujur blh, tp kalo org sakit ati, biar je la. kalo taknak org sakit ati sbb kta nak puaskan ati sndiri, jgn la. fikir la elok2 dulu sblm btindak. =P

(sy ni pandai2 je kan? =P sorry ganggu~)

Atika Natasha said...

huhu...taktau nak k0men ape eh..em,kl0 sy..sy lg suka diam and biarkan kadaan bjalan..kl0 mrh skalipun,kita takleh bktikan kita btul dgn kuar statement yg mnikam kan..sl0w2 la..kal0 kita tak suka,kita jgn ikut.sy mnjwb tak entry anda?

ShazlinaSaad said...

lebih baik diam kan diri ..biar dah sejuk sikit baru komen....tp tu la..asik kite je yg kena jaga ati org,camne pula?huhu

Mrs. dEe emma said...

kalo sy...sy letak status dlm fb..hahaha
then dorg akn sedar sndr...
n mintx maaf

pwincez_na said...

wink..wink..
lau i,ckap jew biar 0ram 2 sdar n pham ng sndiri..

Faten Mahpol said...

kdg2 kte ny x pat puaskn aty sume org even pon tyme kte jujur or selindung or bermuka2... so honestly.. jd la dri sndri k.. dun be such a hipokrit.. org pon x kn nk phm keaadaan kte jugak.. sabar je ok dear.. i know u tough enough to face this...

alfi said...

haih,tak tau nak cakap apa.kalau sy,memang ske diam je.Sebab macam malas nak kecoh2.. :)

Ariez Hazaril said...

slagi mmpu bsabar..lbih baik hnya diam drpd bkata2..nk puaskn ati suma org,mmg susah..tiap org pnya pndrian n ego msg2 kn..tp,klu da xthan..bw la bbncang2 bgus..pendam2 dlm ati pn x bgus jgk..nway,just be hepi..inilah khidupan..XD

EIYADIBA said...

sometimes kte kne rse mkan hti krne ssorg , sb nti jd gduh . tp x slah kte wt mcm tuh kan ? pahala insyaAllah akn brtmbah .

conclude , adekala kte kne mnipu utk elakkn ssuatu yg x nk trjadi . evn kte skit . dpends pd dri utk tbahkn hti ;) klw ikhlas , insyaAllah sume oke .

Fuziani JSR said...

Dalam hidup ini.... kita tak mampu memuaskan hati semua orang tapi bila kita telah berusaha ke arah itu, satu saat nanti kita mampu menerimanya dengan tenang.... menjadi diri sendiri tidak bermaksud kita mementingkan diri.... yang penting, sentiasa muhasabah diri, cuba berubah utk menjadi lebih baik dan seterusnya kita menerima diri kita seadanya...

Cik_Shiqah said...

orang slalu ckp diam tuh lebih baik. tapi dalam satu masa kita kena berlaku jujur jgk. tengok keadaan. huhu..

maisara majid said...

thanks semua..
insyaallah sara cuba yg terbaik k.. :)

 
hak milik maisaramajid | blogspot